Bezár
Az oldal sütiket használ a felhasználói élmény fokozása céljából. Az oldal böngészésével elfogadja ezt. Értem Részletek
Az Addel.hu webáruházakban a tegnapi napon 2.263.917 Ft értékű termék cserélt gazdát! Próbálja ki Ön is INGYEN >> Webáruházat indítok! <<
Kapcsolat: 061/342-4429; 0670/942-5950; 062 | konyvesbolt@palantamisszio.hu

Megmagyarázhat-e mindent a tudomány?

1.560 Ft
db  
Termékadatok
Cikkszám:
D5 Evk
Kiadó, forgalmazó:
EVANGÉLIUMI
Kiadás éve:
2021
Szerző (k):
John Lennox
Rövid leírás:

Lennox professzor egy matematikus logikájával mutat rá, hogy a tudomány és a vallás kapcsolata nem háborús övezet, hiába szeretnék ezt egyesek elhitetni velünk.
Sir Brian Heap CBE, FRS

A tudomány mindent meg tud magyarázni? Gyakran tűnik úgy, hogy a 21. században nincs szükségünk a keresztyén hitre, hiszen a tudomány oly nagy betekintést engedett már a világegyetem rejtelmeibe. Mai állás szerint a tudomány és a hit egyszerűen nem fér össze.
De vajon tényleg így van? John Lennox professzor tudósként és keresztyénként szerzett tapasztalataira, valamint ezek kapcsolatáról folytatott évtizedes baráti vitáira és beszélgetéseire támaszkodva bemutatja, hogyan tekinthetjük ezt a két feltételezett ellenséget jó barátnak, és hogyan profitálhatunk mindkettőből.

Termékleírás

Világos, friss és ragyogóan egyszerű.
Dr. Os Guinness, író és társadalmi elemző

Gondolatébresztő, megnyerő és átfogó. Szívből ajánlom.
Dr. Cheryl Praeger, a Nyugat-Ausztráliai Egyetem matematikaprofesszora

Emberséges, őszinte és rendkívül olvasmányos.
Alec Ryrie, professzor Durham University and Gresham College

Remélem, hogy az olvasónak tetszeni fog ez a bevezetés a tudomány és a keresztyén hit kérdésébe, és arra ösztönzi, hogy tudományos módon közelítse meg ezt a kérdést – vagyis nyíltan fogadva minden megtalált választ, készen arra, hogy kövesse a bizonyítékokat, bárhova vezessenek is.
John C. Lennox

John C. Lennox (PhD, Cambridge-i Egyetem; DSc, Walesi Egyetem) az Oxfordi Egyetem (emeritus) matematikaprofesszora és a Green Templeton College emeritus oktató tagja. Lennox több mint hetven tudományos publikáció szerzője, és két kutatási szintű matematikai írás társszerzője. Számos könyvet írt a tudomány, a filozófia és a biblia kapcsolatáról, köztük A tudomány valóban eltemette Istent? című művet.