Bezár
Az oldal sütiket használ a felhasználói élmény fokozása céljából. Az oldal böngészésével elfogadja ezt. Értem Részletek
Az Addel.hu webáruházakban a tegnapi napon 2.263.917 Ft értékű termék cserélt gazdát! Próbálja ki Ön is INGYEN >> Webáruházat indítok! <<
Kapcsolat: 061/342-4429; 0670/942-5950; 062 | konyvesbolt@palantamisszio.hu

Mit gondoljunk az eutanáziáról?

730 Ft
db  
Termékadatok
Cikkszám:
D5 evk
Kiadó, forgalmazó:
EVANGÉLIUMI
Kiadás éve:
2021
Szerző (k):
Paivi Rasanen
Rövid leírás:

A szerző, Päivi Räsänen finn orvos és parlamenti képviselő.
Korábban kiadott könyvei a Mit gondoljunk… sorozatban: Mit gondoljunk a házasságról? és Mit gondoljunk az abortuszról?

Termékleírás

Az eutanázia gondolata számtalan kérdést vet fel, melyekre égetően szükséges választ találnunk korunkban. Az eutanáziára sokszor a „jó halál” kifejezéssel hivatkoznak. De tényleg a halál lehet jó, vagy inkább az azt megelőző élet milyensége, minősége a lényeges?
A meghalásról való döntés vajon az emberi jogok részét képezi? Meddig terjed az ember önrendelkezési joga? A beteg elveszíti emberi méltóságát és értékét, ha tartósan magatehetetlen állapotba kerül? Mi a különbség a szükségtelen, szenvedést meghosszabbító kezelés megszüntetése és a beteg megölése között? Csak az eutanázia jelent megoldást a súlyos betegségeket kísérő szenvedésre és fájdalomra? Milyen hatással van az orvosi etikára, ha az élet védelmére felesküdött orvosnak a kezelési lehetőségek között a beteg haláláról is döntenie kell? Hogyan biztosítható az orvos lelkiismereti szabadsága e kérdésben?
A szerző bemutatja az orvostudomány perspektíváit, az egészségügy jelenlegi helyzetét és a keresztyén emberképet a halál és a szenvedés kérdéseivel kapcsolatban.


Szilárd érvekre van szükségünk, mivel a világnézetek változnak.
Vidd előbbre ezt az ügyet úgy, hogy beszélsz róla!
Rendeld meg te is ezt a könyvet, és add tovább másoknak!