Bezár
Az oldal sütiket használ a felhasználói élmény fokozása céljából. Az oldal böngészésével elfogadja ezt. Értem Részletek
Az Addel.hu webáruházakban a tegnapi napon 1.800.564 Ft értékű termék cserélt gazdát! Próbálja ki Ön is INGYEN >> Webáruházat indítok! <<
Kapcsolat: 061/342-4429; 0670/942-5950; 062 | konyvesbolt@palantamisszio.hu

Creatio-Bibliai teremtéstan

3.130 Ft
db  
Termékadatok
Cikkszám:
C1 Evk
Kiadó, forgalmazó:
EVANGÉLIUMI
Kiadás éve:
2011
Rövid leírás:

Kiadja: Evangéliumi Kiadó
Szerző: Alexander vom Stein
228 oldal, DVD melléklettel

A könyv, amelyet az olvasó a kezében tart, merész vállalkozás. A szerző a kezdet, a Bibliában olvasható teremtési beszámoló és őstörténet feldolgozását tűzte ki célul, egyszerre vállalva a szóban forgó szakaszok ihletettségébe vetett hitét és a tudományos megmérettetést. Nem mellőzi a tudományos tényeket, hanem azt vizsgálja, miként illeszthetők be a bibliai beszámolóba, mennyiben magyarázzák és teszik érthetővé.

A könyv talán legfőbb erénye, hogy igényes mondanivalóját közérthetően

tárja az olvasó elé. A teologizálás és tudományoskodás csapdáit egyaránt elkerüli, így, miközben több tudományterület érintésével járja körül az egyes kérdésköröket, mindig a laikus olvasó számára is érthetően, sőt élvezetesen teszi. A közérthető megfogalmazás és az oldalak formai szerkesztésében is megnyilvánuló átgondoltság bizonyára annak is köszönhető, hogy a mű eredetileg tankönyvnek készült, 14 éves vagy idősebb diákok számára. Olvasása azonban korosztálytól függetlenül igazi élmény, hiszen mindenki megtalálja benne az érdeklődésére számot tartó témákat, vagy azt, ami esetleg a Bibliában eddig szerzett jártassága mellett is újdonságként hat rá.

A széles körű, alapos kutatómunkát és feldolgozást bizonyítja, hogy az eredeti német kiadáshoz mellékelt DVD-re nagyon sok olyan anyag került, amely a könyvben – terjedelmi okok miatt – már nem kaphatott helyet, csupán hivatkozásként.

A magyar kiadás előkészítése során arra a meggyőződésre jutottunk, hogy a DVD lefordítása reménytelenül nagy vállalkozás lenne, ugyanakkor lemondani sem akartunk arról, hogy kézbe adjuk ezt az értékes kiegészítő anyagot. Ezért döntöttünk úgy, hogy az eredeti, német nyelvű DVD-t mellékeljük, mert így a németül tudó olvasók használhatják, a többiek pedig olyan hivatkozásokat találhatnak benne, amelyek segítséget jelenthetnek további magyar nyelvű információk keresésében (lásd például a Wikipédia szócikkeit).

A könyv első bekezdései az emberi él

 

Termékleírás