Bezár
Az oldal sütiket használ a felhasználói élmény fokozása céljából. Az oldal böngészésével elfogadja ezt. Értem Részletek
Az Addel.hu webáruházakban a tegnapi napon 2.949.239 Ft értékű termék cserélt gazdát! Próbálja ki Ön is INGYEN >> Webáruházat indítok! <<
Kapcsolat: 061/342-4429; 0670/942-5950; 062 | konyvesbolt@palantamisszio.hu

Koinónia

1.900 Ft
db  
Termékadatok
Cikkszám:
B4 3/4
Kiadó, forgalmazó:
MAGÁNKIADÁS
Rövid leírás:

Horváth Barna életműsorozatának harmadik kötetében teológiai munkásságából kapunk ízelítőt. Tizenkét írás a dogmatika, a szociáletika, a pasztorálpszichológia, a társadalomtudományok és az eszkatológia tárgyköréből.

Ezek az írások tanulmányi dolgozatként, lelkésztovábbképzőkön és -értekezleteken előadásként, valamint doktori disszertációként készültek, illetve hangzottak el. Ilyen értelemben visszhangozzák a kor teológiai főtémáit, megmutatják a szerző munkálkodásának irányait, aki mint a borsodi egyházmegye ökumenikus, tanulmányi és missziói előadója, a Tiszáninneni Református Egyházkerület ökumenikus szakcsoportjának vezetője részt vett a fordítói munkacsoport munkájában is.

A szövegekből egy gondolkodó lelkipásztor, teológus portréja rajzolódik ki, aki közérthetően tálal bonyolult teológiai kérdéseket is, és nem feledkezik meg a társadalomról, nem szakad el tőle a tudományos vizsgálódás közben sem.

A szerző a stúdiumokat mindig fontosnak tartotta, angolul és németül olvasott szakirodalmat. Kiérezhető szavaiból, hogy itt egy tanárember is beszél, aki nem elkápráztatni akarja hallgatóját, hanem közös gondolkodásra késztetni a magyar társadalom, benne a református egyház javának munkálásakor.

Termékleírás